29 Nisan 2018

CİHAN DEMİRCİ'NİN "70'LERDE ÇOCUK OLMAK" KİTABININ İLK SÖYLEŞİSİ TARİHÇİ KİTABEVİ'NDE GERÇEKLEŞTİ!..



Yazar-Çizerlik serüveninin 40. yılında tempoyu daha da arttıran "Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, son 10 günde İzmir, Foça, Kozyatağı, Kadıköy derken 4 ayrı söyleşi ve 5 ayrı imza günü gerçekleştirdi. Cihan Demirci, 28 Nisan 2018 Cumartesi günü, Nisan ayının ortalarında Tarihçi Kitabevi'nden yayınlanan 50. kitabı "70'lerde Çocuk Olmak"la Kadıköy'de, Moda Caddesi üzerindeki Tarihçi Kitabevi'ne konuk oldu. Bu söyleşi ve imza günü, 10 yıldır Moda Caddesine alanında uzmanlaşan bir kitabevi olarak renk katan Tarihçi Kitabevinin 252. söyleşisiydi. Cihan Demirci, "70'lerde Çocuk Olmak" kitabında yer alan ve yer almayan 70'li yıllara ait görsel bir sunumla gerçekleştirdiği söyleşide salondaki konuklara 70'li yılların bugünlerden farkını anlattı.



Çocukluğu keyifle yaşamak için 70'lerde bir çocuğun çok daha fazla zamanının ve şansının olduğunu söyleyen Cihan Demirci, 70'leri sadece anarşi, yokluk, kuyruk yılları gibi gösteren zihniyete karşı 70'leri insani güzelliklerini özellikle gençlere ve çocuklara anlatmayı kendine bir misyon edindiği söylerken, kitabın içinde yer alan bölümlerden bazı örnekler verdi, çocukluk ve ilk gençlik yıllarından bazı anılar paylaştı. 

Cihan Demirci'nin "70'lerde Çocuk Olmak" kitabı 1969-1979 yılları arasındaki; ilkokul, ortaokul ve lise yılları dönemiyle sınırlı bir kitap değil, 70'li yıllardaki yaşama dair de pek çok bilgi, anı, anekdot ve ayrıntı içeren bir kitap. Oldukça sıcak bir atmosferde yapılan bu söyleşinin sonunda "70'lerde Çocuk Olmak" adlı anı ve dönem kitabıyla birlikte yeni yayınlanmış; Şiirzofren ve Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi adlı kitaplarını da imzaladı.



Yaşanan şu zor günlerde bu söyleşiye gelerek diplerde gezen moralimizi ayakta tutan duyarlı arkadaşlara, okurlara, Kadıköylü dostlara, liseli arkadaşlara çok teşekkürler. Bir kez olsun gelmeyip sadece Facebook beğenisiyle durumu idare edenler ise her zaman ki gibi gene yok yazıldılar. Cihan Demirci, 2004 yılında Alzheimer hastalığından yitirdiği annesi Sevim Demirci'nin anısına adadığı 50. kitabı "70'lerde Çocuk Olmak"la ilerleyen dönemlerde de başka yerlerde de söyleşiler yapmaya çalışacak... Şimdi sırada Mayıs'ın ilk günlerinde Antalya'da gerçekleşecek "3. Doğa Okulları Yaratıcı Yazarlık Festivali" var ki, orada da 4 gün boyunca yoğun bir tempo bekliyor Damdaki Mizahçı'yı!..  


CİHAN DEMİRCİ'NİN 28 NİSAN 2018 TARİHİNDE TARİHÇİ KİTABEVİ'NDE GERÇEKLEŞEN "70'LERDE ÇOCUK OLMAK" SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜNDEN FOTOĞRAFLAR... 

 Tarihçi Kitabevi / 28 Nisan 2018 Cumartesi 


Hiç yorum yok: