27 Mayıs 2014

CİHAN DEMİRCİ, KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİĞİ DÜZENLEYENLERE SESLENİYOR!..


Yukardada belirttiğim gibi; mizah yolculuğunda 36 yılı geride bırakan Damdaki Mizahçı Cihan Demirci, yazar-çizerliğinin ötesinde, uzun yıllardır mizah tarihimiz ve mizahçılarımız üzerine araştırmalar, çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların sonucunda ortaya çıkan görsel sunumlu söyleşilerden bazı örnekleri yukardaki panoda görüyorsunuz. Bu panodakilerin dışında; Cemil Cem, Turhan Selçuk, Semih Balcıoğlu, İsmail Gülgeç, Necmi Rıza Ayça, Zeki Beyner, Cafer Zorlu, Mim Uykusuz, Güngör Kabakçıoğlu, Ferruh Doğan, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Haldun Taner, Sadık Şendil, Can Yücel ve Hiciv Şairlerimiz üzerine hazırlanmış görsel sunumlu söyleşiler de bulunmaktadır. Bugüne dek pek çok yerde gerçekleşen bu görsel sunumlu söyleşiler, son yıllarda ülkede gittikçe artan baskı ortamı nedeniyle, ne yazık ki eskisi kadar yoğun bir tempoda sürmemektedir. Şu gergin günlerde sanata ve kültüre her zamankinden daha fazla gereksinimimiz yok mu?..

Bu görsel sunumların hepsi içlerinde "mizah" barındıran özel emek verilmiş çalışmalardır. Bakın 26 Temmuz 2014'de, Gırgır dergisinin babası, mizahımızın büyük ustası Oğuz Aral'ı yitireli 10. yıl olacak. Daha önce iki kez Antalya'da ciddi bir izleyici kitlesiyle andığımız Oğuz Aral'ı ve efsane dergisi Gırgır'ı, ustanın ölümünün 10. yılında anmayı düşünen yok mudur?.. Bu yıl mizah yazarlığımızın öncü ustası Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın doğumunun 150. yılı, peki kim anımsadı??? Anmayı düşünen var mı???? Önümüzdeki yıl 2015, mizahımızın büyük ustası Aziz Nesin, 100 yaşında olacak. Adını taşıyan vakfın dışında bu büyük ustayı anmayı düşünen var mı??? Şiirle mizahı harmanlamış bir müthiş usta Orhan Veli bu yıl 100 yaşında... Mizahhaber bloğumuzla bu anlamda bir portre karikatür sergisi açtık sanal alemde, haberiniz oldu mu, bu sergi neden bir yerlere taşınmasın, neden Orhan Veli üzerine söyleşi gerçekleşmesin...

Cihan Demirci, DAMDAKİ MİZAHÇI aracılığıyla; buradan kültür-sanat etkinlikleri düzenleyen; belediyelere, sivil toplum örgütlerine, kültür-sanat merkezlerine, şenliklere, festivallere, derneklere, kitabevlerine, okullara sesleniyor… Bu görsel sunumlu söyleşiler için cihandemirci@gmail.com adresinden kendisiyle kontak kurabilirsiniz. 


Hiç yorum yok: