15 Mart 2018

CİHAN DEMİRCİ'DEN ANTALYA'DA AKANT OKULLARINDA "ÇOCUK MİZAHI" SÖYLEŞİSİ VE İMZA GÜNÜ...



"Damdaki Mizahçı" Cihan Demirci, 2. sömestr okul etkinliklerine 14 Mart 2018 Çarşamba günü Antalya'da Akant Okulları etkinliği ile başladı. Akant Okulları henüz 4 yıllık bir okul olmasına rağmen bu kadar süre içersinde o kadar çok yazarı konuk etmiş ki bu anlamda deneyimli bir okul görüntüsü veriyor. Bu etkinlik için 14 Mart günü sabah saatlerinde Antalya Akant Okulları'na gelen Cihan Demirci'yi okulun girişinde öğrencileriyle birlikte bu etkinliğin sorumlusu sınıf öğretmeni Ayşegül Barçin karşıladı.


Cihan Demirci, bu etkinliğin mimarı sınıf öğretmeni Ayşegül Barçin ve Akant Okulları Genel Koordinatörü Hıfzı Yetkin ile... 


Okulun zamanında mizah edebiyatımızın büyük ustası Rıfat Ilgaz'la Cide'de aynı evi paylaşmış, renkli ve duayen genel koordinatörü Hıfzı Yetgin'in odasında yaşanan sıcak ve samimi bir sohbetin ardından 240 öğrencinin hazır bulunduğu okul salonunda 3. ve 4. sınıflarla "Çocuk Mizahı" üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Cihan Demirci, 1978'de erken bir yaşta başladığı yazar-çizerlik serüveninde 40. yılına girdiğini belirterek, çocuk kitapları hakkında ve çocuklara yönelik mizahın incelikleri hakkında onlara bazı bilgiler verdi.


Söyleşisinin son bölümünde öğrencilerin sorularını yanıtlayan Cihan Demirci daha sonra 3. ve 4. sınıf öğrencilerinin yoğun ilgisi altında 1.5 saati aşan bir süre kitaplarını imzaladı ve nefes nefese Antalya havalimanın yolunu tuttu. Günübirlik, güzel bir bahar havasında gerçekleşen bu keyifli etkinliğin sonunda onu ne yazık ki Pegasus Havayollarının son dönemde dozunu ve tadını iyice kaçırdığı 1.5 saati bile aşan bir rötar bekliyordu. Ama keyifli bir etkinliğin yarattığı o çocuksu havayla bu tatsız rötarı aşmayı da bildi. 




Cihan Demirci yazar-çizerlik serüvenindeki 40. yılının etkinlik startını 20 Mart 2018 Salı günü İzmir Alsancak'taki Neşe ve Karikatür Müzesi'nde açılacak olan "40 Yılın Başı" adlı karikatür sergisiyle verecek. Hemen ertesi gün olan 21 Mart Çarşamba günü ise İzmir'de İzmir Tarih Kurumu'nun Tarihi Havagazı Fabrikasında gerçekleşecek Çakabey Kitap Günleri'nde, Kırmızı Kedi Yayınevi standında, başta yepyeni kitabı "Pisifosör Pisifos'la Kediler Alemi" olmak üzere 10 çocuk kitabını imzalayacak...



CİHAN DEMİRCİ'NİN 14 MART 2018 TARİHİNDE ANTALYA'DA GERÇEKLEŞEN AKANT OKULLARI ETKİNLİĞİNDEN FOTOĞRAFLAR... 

 Cihan Demirci okuldan ayrılmadan, okulun genel koordinatörü Hıfzı Yetgin ile... 



Hiç yorum yok: