15 Nisan 2015

"AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" PORTRE KARİKATÜR SERGİSİ 18-26 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA, 20. İZMİR KİTAP FUARINDA...

Çocuk yaşta soluk soluğa okuduğum zihin açıcı kitaplarıyla mizahı bana sevdiren, mizah duygusu kazanmamda ciddi katkısı olan, gene çok genç bir yaşta aynı işyerinde yan yana masalarda birlikte çalışma onuru yaşadığım, mizah yazarı olarak Suavi Süalp'le birlikte iki ustamdan biri kabul ettiğim, mizah edebiyatımızın büyük ustası Aziz Nesin 2015 yılında 100 yaşında... Büyük usta Aziz Nesin ustanın 100. yaşı anısına bu yıl boyunca elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışacağım. Ülkenin içine düştüğü berbat ortamda ne yazık ki çok kolay değil bu tür çabaların karşılık bulması ama ben elimden gelen çabayı göstereceğim. Bu nedenle Mizahhaber bloğumuzda aylar önce duyurusunu yapıp çizerlerden Aziz Nesin'in portre karikatürlerini istemiştim. "AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" portre karikatür sergisi Damdaki Mizahçı Cihan Demirci’nin küratörlüğünde, Mizahhaber ve Tüyap Kitap Fuarı işbirliğiyle hazırlandı ve ilk kez 20. İzmir Kitap Fuarında 18-26 Nisan tarihleri arasında izleyicisiyle buluşacak... Bu özel ve anlamlı sergiye ülkedeki belediyelerden ve diğer sivil toplum kuruluşlarından önce davranarak sahip çıkan, bu anlamda öncülük eden TÜYAP'a da teşekkür ediyorum... 

Aralık ayında Mizahhaber'de duyurusunu yaptığım, 4 aydan fazla bir süre katılımı süren sergiye 67 çizerden toplam 88 portre geldi. İzmir Kitap Fuarında açacağımız sergi için gerçekleşen seçkiyle 49 çizerden 58 Aziz Nesin portresi 20. İzmir Kitap Fuarı'ndaki sergide yer aldı. Bugüne dek Aziz Nesin'i pek çok kez çizmiştim. Bu sergi için 2 yeni çizim daha yaptım. Geçmişte yaptığım bir çizimle birlikte 3 Aziz nesin portrem sergide yer alacak.

18-26 Nisan tarihleri arasında izleyicisiyle buluşacak olan sergide; Semih Poroy, Musa Kart, Vahit Akça, Kemal Buluş, Cihan Demirci, Muhittin Köroğlu, Ali Şur, Halil İ. Yıldırım, Semih Balcıoğlu, Musa Gümüş, Mine Yörük Aygün, Ferit Avcı, Sunder Erdoğan, Güngör Kabakçıoğlu, Kürşat Zaman, Murat Alpay, Lütfü Çakın, Halit Kurtulmuş Aytoslu, Bülent Karaköse, Birol Çün, Oğuzhan Kayan, Raşit Yakalı, Zeynep Gargi ve daha pek çok çizerin Aziz Nesin anısına çizilmiş çizgi portreleri yer alıyor. Sergi 18-26 Nisan tarihleri arasında İzmir Kültürpark’ta gerçekleşecek 20. İzmir Kitap Fuarı sergi alanında izlenebilir. 

Sergi için hazırladığım iki AZİZ NESİN portre karikatürü... 

"Aziz Nesin 100 yaşında" Portre Karikatür Sergisinin girişinde yer alması için hazırladığım sergiye giriş yazısı... 


Bu serginin sonrasında, gelen tüm portrelerin sergileneceği "Aziz Nesin 100 Yaşında" Portre Karikatür Sergimizi ise bu kez sanal alemde açacağız. Bu özel sergi 2015 yılı içersinde daha sonra başka yerlerde de izleyicilerin karşısına çıkacak. Yüreğiyle, kalemiyle, direnciyle hem müthiş bir yazar hem de gerçek bir aydın olan, her daim AKLIMIZA SESLENEN BÜYÜK USTA AZİZ NESİN 100 YAŞINDA VE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR!.. ÇOK YAŞA SEN AZİZ NESİN!..

Cihan Demirci



CİHAN DEMİRCİ 20. İZMİR KİTAP FUARINDA...



Tüyap'ın düzenlediği İzmir Kitap Fuarı 2015'te 20. yılına ulaştı. Damdaki Mizahçı Cihan Demirci bu fuara İstanbul Kitap fuarından çok daha düzenli katıldı. Sadece geçen yıl katılamadım ve 20 yılın 19'unda yer aldım. Her fuarda en az bir, bazen bir kaç söyleşi ve bir kaç imza günüyle, unutlmaz anılar kaldı geriye. 20. İzmir Kitap Fuarına "AZİZ NESİN 100 YAŞINDA" Portre Karikatür Sergimiz denk geldi. 18 Nisan Cumartesi günü açılacak olan 20. İzmir Kitap Fuarında 18 Nisan ve 19 Nisan'da MİZAHHABER&TÜYAP işbirliğiyle düzenlediğimiz bu serginin yakınlarında olacağım. 20 Nisan Pazartesi ve 21 Nisan Salı günü ise saat: 12-14 arasında Kırmızı Kedi Yayınevi'nin "Çocuk" kitapları standında olup, bir tanesi bir kaç ay önce çıkan "Hınzır Can'la Neşeli Dersler" başta olmak üzere 3 çocuk kitabımı imzalayacağım... İzmir'de iken 3 ayrı okul etkinliğine de katılacağım... Son 20 yılda sayısız kez böylesi etkinlikler için gelip soluk aldığım güzel İzmir'de, eğer bu gergin ve bitik ülkeden fırsat olursa bir kez daha azıcık da olsa soluk almaya çalışacağım... :)) 

Hiç yorum yok: